דף הבית » טיפים להורים הטריים » שינה בגילאי 0-3 חודשים
pexels-pixabay-34763 (1)

שינה

“כשהוא ישן את ישנה”
כבר שמעת את המשפט הזה? 
מי ששמעה והתעצבנה, אני יכולה להזהות. ומכל כך הרבה סיבות.. שתדעי, שאת לא לבד, הרבה מהאמהות בחופשת לידה חוות את אותן הקשיים אבל אנחנו נוטות לשכוח אח”כ כשהם גדלים. 
אז אני כאן כדי לנפץ את המיתוס הזה, ולהזכיר ש:

  • עד שהוא ישן… יש לך כל כך הרבה דברים לעשות… לא בטוח שהדבר הראשון שתעשי זה לישון. גם זמן לשירותים יכול להיות מאוד נחמד בזמן שהוא ישן.

  • לא תמיד הבייבי מוכן לישון לו בשלווה במיטה שלו, יש הרבה מקרים בהם הבייבי ישן רק על הידיים. 

מה כן?

  1. לבקש עזרה. כן – על ההתחלה. לא לנסות להיות סופר מאם כדי להוכיח את זה לכולם שאת כזאת. יש לך אפשרות לעזרה? תבקשי! אנחנו נוטות לחכות להקריס את עצמנו ואז נזכרות להשתקם.. עזרה לא חייבת לבקש שישמרו על הבייבי שלך.. זה יכול להיות בהכנת ארוחות, סידור הבית, יציאה לסידורים במקומך, וכן – גם לשים עליו עין כשהוא ישן ולאפשר לך ללכת לישון. אני מאוד יכולה להבין את אלו שלא ירצו להיפרד מהבייבי שלהן לרגע,  ולכן חשוב לזכור שעזרה יכולה להיות בהרבה מובנים ולא רק בלשמור על התינוק.

  2. מנשא בד – בחודשים הראשונים מנשא בד מערסל ועוטף. הוא מאוד בריא לתינוקות ומסייע בהתפתחות בשלבים הבאים. מעבר לכך שהוא כל כך טוב ומזכיר את המנח של הרחם, הוא גם מפנה לך 2 ידיים. אז אני מאוד ממליצה להשאיל מחברים או לקנות – זה שווה את זה ומעניק לך קצת זמן ידיים גם כשהתינוק ער וגם אם הוא מתעקש לישון עליך, הוא יכול לישון בהנאה רבה במנשא. 

  3. תשני בכל הזדמנות שיש לך- מסתבר שהעייפות הזו לא נגמרת אחרי חופשת הלידה. והתינוקות לא למדים מהר כל כך איך לישון לילה שלם.  לא מעט תינוקות ממשיכים להתעורר בלילה עד גיל שנה ואפילו שנתיים. 

  4. חלונות שינה –  שמעת על זה? בעצם, מסתבר, שיש איזה שהוא דפוס של חלונות שינה לפי גיל התינוק. כלומר זמן שהתינוק באמת צריך לישון. אם היו מסבירים לי את זה בהתחלה הייתי חוסכת הרבה תסכול. ואני אתן דוגמא: בגיל חודשיים רשמתי את עידו שלי לחוג התפתחות תינוקות. מאחר והוא ישן רק עליי בידיים בתקופה הזו, חיכיתי שהוא יקום משינה, ואז ארגנתי אותו, אותי, את התיק, עלינו לאוטו ונסענו לחוג במרחק כמה דקות נסיעה מהבית. העניין הוא, שעד ש להיינו מגיעים, חונים ונכנסים לחוג (אשר נמצא במרכז לפעוטות לתינוקות עד גיל 3 עם המון גירויים), עידו היה מתחיל לבכות בלי הפסקה. כלום לא עזר כדי להרגיע אותו, עד שנרדם. וכך, כל פעם שהגעתי לשיעור, כל התינוקות עשו פעילויות, ועידו שלי – ישן. אז קודם כל הבנתי שתינוק זה לא טמגוצ’י והוא ישן מתי שהוא רוצה ולא לפי התכניות שלי וזה בסדר. אני צריכה לאפשר לו את זה. וכשנפל לי האסימון הבנתי שמה שקורה זה שעד שאני מתארגנת ויוצאת ומגיעה למקום, הוא שוב מגיע לזמן שבו הוא צריך לישון. ואני, בלי לשים לב, לא התחשבתי בזה. בעצם הגיע שוב חלון השינה שלו מאחר ובגיל הזה הם ישנים כל שעה וחצי. בדיעבד מה שהייתי צריכה לעשות, זה לקחת אותו ישן בעגלה ולדאוג שהוא יתעורר כשאנחנו כבר שם.. או כמה דקות לפני. שעה וחצי זה זמן שטס מהר כשצריך להתארגן ביד אחת עם תינוק על הידיים כדי לצאת לחוג. אז לכן, הטיפ הכי משמעותי כאן – זה לתכנן את הזמן בהתאם לחלונות השינה של התינוק. ככה תסגלו גם לו וגם לכם סדר יום בריא וקצת ודאות. והבונוס: אומרים ש”שינה גוררת שינה”. אם הוא ישן טוב ביום, סיכוי טוב יותר שישן טוב יותר גם בלילה.

  5. להניח את הראש ולהרפות – יש בגיל הזה דיסוננס. מצד אחד אנחנו רוצים שהם ירימו את הראש ויחזקו את השרירים. הרמת ראש היא הבסיס להתפתחות תקינה של התינוק. ובצד זה, ברגעי המנוחה כשהולכים לישון, נסו ללמד את הבייבי שלכם להניח את הראש. על המיטה, עליכם, בעגלה. פשוט להניח ולהרפות.