דף הבית » טיפים להורים הטריים » צעצועים לגילאי 0-3 חודשים
pexels-kelvin-octa-1973270

צעצועים בגילאי 0-3

אם מדברים על גילאי 0-3, אסכם לכם בכמה נקודות את עיקרי הדברים שכדאי לדעת בהתחלה:

  1. הצעצוע הכי טוב – הפרצוף שלכם. דברו אליו כמה שיותר. תחייכו אליו. תצחקו איתו. אם תסגלו לעצמכם את ההרגל של לדבר אליו מההתחלה, אז זה יהיה לכם נורא טבעי תמיד. ככה תעזרי לו לפתח את השפה ואת התקשורת הבין אישית. 

  2. אם כבר צעצועים בסביבה- יותר כדאי צעצועי בד עדינים, ובצבעים עזים כמו אדום, שחור- לבן, צהוב חזק. תינוקות נולדים עם ראיה מטושטשת שלאט לאט מתחדדת. הם נוטים להעדיף צבעים עזים כי זה מה שהם מצליחים לראות. 

  3. מובייל – הדעות על המוביילים חצויות, אבל מדובר בצעצוע שיכול מאוד לעניין את התינוק שלכם מאחר והוא נחשף להיווצרות של תנועה במרחב. ותזכרו – הכל חדש לו, ולא ברור מאליו. מה שחשוב לזכור כאן, שהמובייל הוא לא כלי להרדמה, אלא כלי למשחק. כלי שגורם למוח לחשוב ולעבוד ולעיתים עושה את הפעולה ההפוכה מהרדמה ודווקא מעיר את התינוק. ההמלצה הרווחת של מדריכות התפתחות היא להימנע משימוש במובייל לפני השינה, ובכלל – להוריד מהמיטה בעת השינה או ההרדמה. המובייל שלנו מתפרק, כך שדאגנו בכל לילה להסיר את החלק העליון שמייצר הסחת דעת בכל ערב כשהולכים לישון, ולהשיבו בבוקר בשעת המשחק. 

  4.  עניין בצעצועים – אני זוכרת את הרגע הזה ששמתי לב שלא משנה מה אני אביא לתינוק שלי, הוא לא מתעניין בצעצועים. הייינו ביחד בקורס התפתחות שמיועד לגילאי 0-3. התינוק שלי היה עדיין קטן, ועוד לא הבנתי כמה כל שבוע הוא קריטי לתהליך ההתפתחות שלו. המדריכה וכל האמהות הזיזו צעצוע מצד לצד, ובעקבותיו התינוק שלהם הרים את היד ואת הראש. והתינוק שלי היה לכך אדיש. מה שגרם לי לתהות ואפילו קצת לחשוש. מדוע התינוק שלי לא מתעניין בצעצועים? הרי גם בחנויות רשום שהצעצוע מתאים לגיל 0 ומעלה. ובכן – אין בכלל ממה לחשוש. היה חבל לי שהמדריכה לא ציינה שגיל חודש שונה מגיל חודשיים ובטח מגיל 3 חודשים בהקשר הזה. הראייה של התינוק לא חדה מספיק בחודשים הראשונים, וכן, יש לתינוק כל כך הרבה להכיר ולגלות ולוקח זמן עד שמתפתח העניין בחפצים ובגירויים. עד גיל חודשיים התינוק בקושי מתעניין בצעצועים. וכשמתחיל להיווצר עניין וגם שימוש בצעצוע, גם זה נעשה בהדרגה. בהתחלה מעט מאוד ולאט לאט מתפתח להתעסקות ממושכת בצעצוע עד לכדי הרמת יד וראש לכיוונו. אז היו סבלניים, ודעו – שבחודשים הראשונים אין מה להלחץ, ואין מה להפציץ בקניות צעצועים.   

  5. עומס גירויים – אז מסתבר שיש דבר כזה. עומס גירויים בגיל הזה יכול להלחיץ את התינוק שלכם. ולכן צריך לתת גירויים בהדרגה, כל פעם צעצוע אחד מקסימום שניים. לכן כל האוניברסטאות למיניהן המופצצות בגירויים תלויים בעצם לא כ”כ מומלצות לתינוק. צריך להשאיר שם בובה אחת או שתיים במרחק מה בניהן. אם אתן נכנסות לקניון עם העגלה ותוהות למה התינוק שלכם בוכה בלי הפסקה ובעצם סותר את הפנטזיה של חופשת לידה, זה יכול להיות גם מעודף הגירויים, האורות והעצמים המונחים מול עיניו.

  6. משטח – כשבוחרים משטח לתינוק כדאי שהמשטח יהיה מעודד זחילה עבור צעדי ההמשך. המשטח צריך להיות נעים אך קשיח מעט כדי לאפשר את הקונטרה מהרצפה. כדאי ורצוי לא לשים המון גירויים על המשטח, אלא בכל פעם צעצוע, שניים, שלושה. גם בבחירת עיצוב המשטח נבחר עיצוב רגוע יחסית כדי לאפשר לתינוק את ההתמקדות בצעצוע שנניח על המשטח.