הכי מתוק כשנוח לו
מה הדבר שהכי נוח לכם ללבוש כשאתם בבית? מניחה שפיג’מה מ-100% כותנה, עם גומי שלא מרגישים במכנסיים או אפילו בבוקסר. עכשיו תחשבו מה הייתם לובשים אם הייתם סובלים (סליחה) מגזים וכאבי בטן. אז אותו הדבר, ואפילו עדין ועוטף יותר – התינוק שלכם, שרק נולד. אז אם חשבתם לקנות לו ג’ינס או ברמודה קשיחה לברית, כדאי לוותר על הרעיון ולהשאיר את הדברים פשוטים ונעימים.
ויסות חום וקור
מניחה שכבר שמעתם, התינוקות לא יודעים כיצד לווסת את חום גופם. ההמלצה הרווחת והמוכרת – “שכבה אחת יותר”. אבל פה גבירותיי ורבותי, יש בלבול במונח. הורים צעירים מלבישים את בני החודשיים שלהם בחוץ בצהרי אוגוסט עם חולצה ארוכה ועל זה ג’קט וכמובן מכנסי רגליות שאפשר להזיע רק מלהסתכל על התינוק. אסכם בקצרה במשפט שאמרה לי אחות טיפת חלב: אם עכשיו אוגוסט, ואתם נמצאים בחוץ ומזיעים מחום, וברמה העקרונית מבוגרים יכולים ללכת ערומים או עם בגד ים ועדיין תרגישו שנעים ולא קר לכם, אז לתינוק שלכם מספיק שכבה אחת יותר מאותו “בגד ים”. כלומר – חולצה אחת. לא צריך שתי חולצות באוגוסט בחוץ (!)
בחודש הראשון – שמים שרוול ארוך גם בקיץ, וזה נחשב בעצם שכבה יותר. גם הבגד הזה שנקרא “חזיה” (מין חולצה בצורת מעטפת), שימו לב שעצם פעולת ה”עטיפה” הזו, מוסיפה שכבה בחלק של הקדמי של החולצה, אז אין צורך לבשל את הבייבי עם עוד שכבה נוספת מעל כשחם בחוץ.
גם פה, כמו בכל התחומים – תמיד תנסו להיות קשובים לבייבי שלכם. אם אתם רואים שהתינוק מזיע או סמוק בלחיים.. כן, חם לו.. אם אתם נוגעים לו בעורף
(לא ברגליים ובידיים כמו שעושים באופן אינטואיטיבי), ובגב העליון, ואתם מרגישים קור – אז קר לו.
מידה בבגדים
ובכן, בגיל הזה יש 2 מידות: מידת “ניו בורן”, ומידת 0-3. ברמה העקרונית: רוב התינוקות ישתמשו במידת “ניו בורן” בחודש הראשון בלבד ואז יעברו ל 0-3. פגים ותינוקות קטנים במיוחד יצטרכו “ניו בורן” מעבר לחודש הראשון. ובפועל, ב”אמת של החיים” מה שנקרא – לעיתים 0-3 יכול לשמש עד גיל 4 ו 5 חודשים, יש חולצות במידה “ניו בורן” שמספיקות ל-4 חודשים, או להיפך- אצלנו למשל, התינוק שלי עבר למידה 3-6 בגיל חודשיים בלבד. כבני אדם רציונאליים שמנסים לעשות את הדברים “נכון” זה לא תמיד מסתדר לנו. אנחנו יכולים לראות בגד קטן על הבייבי שלנו ולתהות ולחשוב שאולי אנחנו לא רואים טוב או מגזימים, הרי איך זה ייתכן, הילד בן חודש וחצי ולא עולה עליו 0-3?
אז כן – זה קורה המון. והמספר הזה לא באמת משנה, הוא נועד רק לעזור לנו למצוא מחט בערימת שחת כאשר אנחנו מחפשים לקנות בגדים. ואם תשוו בין הפירמות השונות תגלו פערי מידות גדולות במיוחד. ויותר מזה: אם תזמינו בגדים מחו”ל ותשווי את הגדלים, תגלו שאותה המידה יכולה להיראות שונה לגמרי. אז בקיצור – אם זה נראה לכם קטן עליו, צמוד, קצר, אז קדימה – לעבור למידה הבאה. התינוק שלכם לא יכול להגיד שלא נוח לו, אבל הוא יכול להיות מאוד לא נינוח, בעיקר בתקופה שיש להם גזים. ושוב, זוכרים כמה אתם אוהבים לישון עם בוקסר חסר גומי וטישרט גדולה ומלטפת? אז התינוק שלכם, שברוב זמנו ישן, צריך שיהיה לו נוח ומרווח.